onsdag den 5. december 2012

Hvordan klarer du det?

Jamen det er faktisk et godt spørgsmål, for med mand, barn, nyt hus (uendelige mængder af flyttekasser), jul hjemme hos os og meget andet, så ved jeg det heller ikke altid selv.

Bavianfar har et fuldtidsstudie og et fritidsjob på 17 timer/uge. Bavianen vil bare gerne kunne alting selv og bliver nemt ked af det når hendes forældre ikke forstår hvad "bo-bo" betyder i dag... (Ja, det betyder noget nyt ca. hver gang hun siger det). 
Personligt er jeg stadig ikke til pænt brug, selvom det heldigvis går fremad.

Hvordan klarer man det så? Altså, sørger for at der er mad i køleskabet, at julegaverne bliver købt før 24. december, at slottet ikke drukner i ting og tomme fyldte kasser?

Hvis jeg skulle give nogle tips, til andre, der står i så presset en livssituation at man skulle tro der var en form for vakuum, ja så ville jeg nok foreslå følgende:

1: Få en rengøringshjælp. Man får simpelthen ikke prioriteret at gøre rent tit nok, og jo klammere hjemmet bliver jo mindre energi har man til andre ting. (Og, det er en dejlig motivationsfaktor i forhold til at få en bavianfar til at rydde lidt op: "ellers kan Louise jo ikke komme til"). De kan fås ved et opslag på den blå avis - det er smart at skrive man gerne vil have en, der taler dansk, ellers bliver man ringet op af uhyggeligt mange mænd, der har voksne russiske damer som de gerne vil prakke en på. Vi er ikke så pjattede med menneskehandel her på matriklen, vi ville faktisk bare gerne have en ung studerende, der gerne ville have lidt fritidsjob. Nej det er ingen skam at have rengøringshjælp i en 2-værelses på 55kvm...

2: Få en opvaskemaskine. Det havde vi ikke da jeg ventede bavianen, der brugte vi det hæderkronede alternativ "paptallerkener og plastikkrus". Ikke så miljøvenligt, men det fungerer.

3: Man skal ikke have ting, der ikke må gå i opvaskemaskinen

4: Få en vaskemaskine og tørretumbler du ikke skal reservere tid til at bruge, når du pludseligt oplever at lille glimt af energi til at klare noget af vasketøjet dur det bare ikke, at du ikke kan komme til en maskine

5: Man skal ikke have tøj, der ikke kan tørretumbles.

6: Hav råd til at handle dagligvarer via internettet ind imellem når det hele brænder på og ingen orker at skulle i netto, men bavianen seriøst også skal fodres alligevel

7: Accepter at din internet-browser kategoriserer just-eat.dk under foretrukne

8:  Hvis nogen spørger om du har brug for hjælp, så sig "ja"

9: Lad for alt i verden være med at flytte midt i ørleriet, der skal pakkes flyttekasser, bestilles flyttemænd, pakkes flyttekasser ud og indkøres bavian i ny institution.

10: Nu vi er ved flytning: Det er ca lige så dyrt at leje en lastbil og fodre sine venner med øl og pizza som at hyre nogle flyttemænd!

11: Stop med at tænke på din chef, dit arbejde skal nok fortsætte uden dig (undskyld, men det passer altså - desværre!)

12: Lad være med at bruge din energi på at opdatere din blog. Hvis du er god, kommer dine læsere tilbage når du kommer tilbage (så det håber jeg I gør!)

13: Hvis du har lyst til en mojito så lav dog for søren en selvom det er tirsdag - de smager fint  acceptabelt virgin


Velbekomme :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar